معرفی لینک های مفید

لینک های مفید و آموزشی

معرفی لینک های مفید

لینک های مفید و آموزشی

  • ۰
  • ۰

طرح توجیهی

طرح توجیهی که با نام لاتین feasibility study report نیز نشاخته می شود ، یک طرح جامع به منظور راه اندازی یک بیزینس از صفر تا صد می باشد که تمامی جزئیات شامل ، هزینه ها ، سود ، زمان ، تجهیزات لازم ، شرایط و مراحل اجرا در آن اورده شه است.

برخی از مهم ترین و بهترین طرح های توجیهی را مشاهده نمایید:

طرح توجیهی نمک تصفیه شده

طرح توجیهی گلخانه 

طرح توجیهی مدسه غیرانتفاعی

طرحهای بیشتری را بصورت رایگان در سایت tojihi.com مشاهده نمایی

از اساسی ترین کارهایی که باید پیش از شروع یک کسب و کار انجام داد ، بررسی تمامی ابعاد فنی، مالی  ، اقتصادی و بازار است تا راه حل های مناسب پروژه شناسایی و ارزیابی شود؛ این اقدام که با نیت صرفه جویی در وقت و هزینه ها انجام می شود ، طرح توجیهی نام دارد ، گاهی با نام بیزینس پلن نیز شناخته می شود ، البته بیزینس پلن اگرچه نزدیکی زیادی با طرح توجیهی دارد ، اما از نظر ساختاری کمی متفاوت تر است.  طرح توجیهی میزان موفقیت پروژه، مدیریت هزینه ها و مقدار چرخش سرمایه را به جز برای شما مشخص می نماید . تدوین طرح توجیهی از حیث ارائه شواهد فنی چون مقرون به صرفه بودن، پایداری کسب و کار و ضرورت انجام پروژه اهمیت بسیار بالایی دارد و گزارش نهایی به مدیران و صاحبان کسب و کارها این امکان را می دهد تا با تسلط کافی بر ابعاد مختلف کار، تصمیمات حیاتی در خصوص سرمایه گذاری و بودجه بندی را اتخاذ کنند. همچنین طرح توجیهی در جذب سرمایه برای راه اندازی کسب و کار و توجیه ضرورت آن، نقش کلیدی را ایفا می کند.

ویژگی های طرح توجیهی خوب

یک طرح توجیهی خوب همچون نقشه راه عمل کرده و از آزمون و خطاهای مکرر در شروع راه اندازی کسب کار جلوگیری می نماید و با ارائه چشم اندازی جامع از هرگونه هدر رفتن سرمایه و انرژی پیش گیری می کند؛ در واقع نقش طرح توجیهی در شروع یک پروژه کاری، ممانعت از غافلگیری و رخداد های پیش بینی نشده در فرآیند پی ریزی کار بوده و با افزایش هر چه بیشتر تسلط مدیران و سرمایه گذاران، درصد موفقیت کسب و کار را افزایش می دهد. این طرح در قالب گزارشی مفصل با رعایت کلیه اصول نوشتاری به تجزیه و تحلیل مالی، مطالعه بازار و توجیه پذیری فنی کسب و کار می پردازد و ایده اصلی پروژه را توجیه می نماید. بخش های کلی یک گزارش طرح توجیهی متشکل از مقدمه، شاخص ها/ محدودیت ها، روش گردآوری اطلاعات، بررسی گزینه های جایگزین، ارزیابی، نتیجه گیری و توصیه ها می باشد که مرتبط با نوع بیزینس مورد نظر می تواند تغییر نماید.

اجزا اصلی طرح توجیهی چیست

در دست داشتن اطلاعات جامع در شروع راه اندازی هر کسب و کار را می توان کلید موفقیت آن پروژه برشمارد. این امر تنها با انجام تحقیقات جامع در حوزه مورد نظر و با در اختیار داشتن طرح توجیهی مختص کسب و کار میسر می شود. همانطور که پیش از این اشاره شد، طرح توجیهی به بررسی و مطالعه کسب و کار از سه زاویه دید مختلف پرداخته و کلیه مطالعات بر اساس مستندات و تحلیل روندهای پیشین و پارامترهای موجود در صنعت مورد نظر صورت می پذیرد؛ انجام این مطالعات تخصصی می بایست توسط فعالان و متخصصان هر حوزه شغلی صورت پذیرد تا گزارش نهایی منطبق بر مستندات تنظیم گردد.

اما سه جز اصلی طرح توجیهی شامل تجزیه و تحلیل مالی، مطالعه بازار و توجیه پذیری فنی است .ااین اجزا به عنوان تکمیل کننده هم عمل می کنند و با نمایش چشم اندازی واقع بینانه، تسلط مدیران بر پروژه را افزایش داده و  به طور خاص به توجیه ضرورت راه اندازی کسب و کار و چرخش سرمایه برای سرمایه گذاران می پردازند.

تحلیل مالی و اقتصادی

تجزیه و تحلیل مالی کسب و کار جهت تعیین نرخ سود و ریسک مالی پروژه صورت می پذیرد. در این مرحله با هدف به دست آوردن شاخصه های اقتصادی، کلیه هزینه های پروژه از قبیل میزان هزینه سرمایه گذاری، هزینه تولید، درآمد سالیانه، میزان سود و ضرر و ترازنامه پیش بینی می شود. همچنین مطلوبیت اقتصادی طرح می بایست با دو روش تحلیل اقتصادی (از دید منفعت اجتماعی) و تحلیل مالی ( از دیدگاه سرمایه گذار) صورت پذیرد. در مجموع در راه اندازی هر گونه کسب کار، هدف رسیدن به سود بالا و موفقیت مالی با ثبات است و چنین امری تنها با مطالعه دقیق ابعاد مالی پروژه و پیش بینی کلیه مخارج پیش از شروع کار میسر می شود.

انجام مطالعات بازار

مطالعه بازار با هدف تحلیل دقیق نیاز مصرف کننده و تقاضای موجود در بازار صورت می پذیرد. علاوه بر این موارد دیگری چون تحلیل رقیبان هم صنف و میزان واردات و صادرات محصول مورد نظر از مهمترین موارد مورد بررسی در این حوزه است. آینده نگری بازار و پیش بینی نیاز مصرف کننده از اصلی ترین بخش های مورد تحلیل در بازار است که به روش های مختلفی چون تحلیل مصرف سرانه، ضریب مصرف، تداوم روند پیشین، روند متغیر و روش مارکو صورت می پذیرد و چشم اندازی قابل اتکا را در اختیار مدیران و سرمایه گذاران کسب و کار قرار می دهد. ارائه گزارش قابل استناد در بخش مطالعه بازار، مستلزم دسترسی به آمار معتبر در این خصوص است.

طرح توجیه فنی

توجیه پذیری فنی به معنای آنالیز ابعاد مختلف چون ساختار اجرایی، محل اجرای طرح، ظرفیت، ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز پروژه، نیروی کار، تدارکات، دانش فنی مورد نیاز کسب و کار و نظایر اینها می باشد. در واقع تحلیل ابعاد فوق منجر به برآورد هزینه های ثابت سرمایه گذاری شده و به سبب ارائه اطلاعات دقیق در خصوص بالا و پایین بودن هزینه ها، همچون داده مالی عمل کرده و می تواند سرمایه گذار را در خصوص علت بالا بودن یا کم بودن هزینه ها توجیه سازد. علاوه بر این پیش بینی کلیه موارد فوق در طرح توجیهی، به سرمایه گذاران نشان می دهد که نیاز های بلند مدت کسب و کار تا چه حد برای مدیران اهمیت داشته است.

کاهش ریسک راه اندازی کسب و کار با طرح توجیهی

با توجه به مطالب و نکاتی که به آنها اشاره کردیم حالا ضرورت طرح توجیهی در کاهش ریسک سرمایه گذاری را توضیح می دهیم.

طبیعتا راه اندازی هر کسب و کاری ریسک های فراوانی به همراه دارد ، استفاده از طرح توجیهی و شناسایی تمام جوانب و ابعاد یک کسب  و کار ، ریسک راه اندازی بیزینس مورد نظر را تا حد قابل قبولی کاهش می دهد.  تدوین یک طرح توجیهی توسط متخصصین مسلط به بیزینس پلن و آشنا با مارکتینگ بسیاری از خطاها و ضررهای احتمالی را کاهش می دهد و مانع از ضرردهی و ورشکستگی کسب و کار شما می شود. همچنین با تضمین سود تعیین شده ، آینده روشنی را برای شما به همراه خواهد داشت. مسلما راه اندازی یک بیزینس جدید چالش های فراوانی دارد ، اما اگر با یک چراغ راه مطمئن مثل طرح توجیهی این کار انجام شود ، بسیار لذت بخش نیز خواهد بود ، زیرا شما تمامی مراحل ، شرایط و اتفاقات را از پیش می دانید و در طی مسیر از پیشامدها نگران نخواهید شد

  • ۹۹/۱۲/۲۰
  • سئوبهینه سئو سایت

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی